In mijn www.coachbureau.nl ben ik als psycholoog gespecialiseerd in Wandelcoachen. Ik heb verschillende wandelcoachprogramma’s waaronder.
- ‘Ontdek je Talent en wie je bent’ voor professionals die niet uit de verf komen in hun werk, die gestrest en moe worden van hun werk. Zij ontdekken in 4 coachwandelingen precies de functie/rol/werkpakket/niche dat past bij hun wensen, talenten en waarden. Ze kunnen hernieuwde keuzes maken en met plezier werken en zichzelf ontwikkelen.
- De Wandelcoach Opleiding om Resultaatgericht Wandelcoach te worden. De opleiding is bedoeld voor professionals die met hun klanten, medewerkers, clienten naar buiten willen en een heldere structuur en goed werkende wandelcoachoefeningen willen. Zij ontdekken hun uniciteit en starten tijdens de opleiding met hun unieke wandelcoachbedrijf.
Waarom ben je gaan ondernemen?
Ik was communicatietrainer en coach bij een trainingsbureau. Ik had eerder gecoacht maar hier vond ik mijn doelgroep. Dat vond ik zo leuk, ik wilde meer coachen! Dat vond mijn leidinggevende een goed, maar niet haalbaar plan. Het leverde te weinig omzet op. Bij mij groeide de wens om veel meer te coachen. Toen heb ik de sprong gewaagd.
Als je op dit moment ziek bent, wil je daar dan iets over vertellen?
Ik ben niet ziek. En vrijwel nooit (afkloppen).
Als je griep hebt of iets dergelijks. Vinden we jou dan op de bank of in bed? Of werk je (zo lang mogelijk) door?
Als ik echt griep heb slaap ik in mijn bed. Maar eer het zo ver is… Meestal als ik verkouden ben of keelpijn heb zet het niet door. Ik werk door en ik herstel weer.
Hoeveel uren per week steek jij in je onderneming?
45-50 uur. Beetje veel, niet? Maar ik neem ook vrij tussendoor. Ik werk met enorm veel plezier en krijg steeds nieuwe ideeen waar ik dan weer veel tijd in steek. Zoals bv het Wandelcoachfestival op 3 oktober 2014 waarin de resultaten van het wandelcoach-onderzoek werden gepresenteerd. Ik nodigde toffe (wandel)coaches uit om de dag op te fleuren met innovatieve wandelworkshops. Nu schrijf ik weer een nieuw boek en heb ik plannen voor uitbreiding van de Wandelcoach Opleiding.
Ben je verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid?
Ja. Het is een back-up voor als er iets ernstigs met me gebeurt zodat ik niet meer kan werken. Ik moet er overigens niet aan denken.
Stel dat je langdurig ziek wordt, hoe zou je die periode dan overbruggen? Heb je iets geregeld, kun je ergens op terugvallen?
Ik heb de aov, een buffer en mijn bedrijf kan doordraaien met mijn freelance-wandelcoaches die nu ook al in het bedrijf werken.
Als je langdurig arbeidsongeschikt zou worden en je huidige werkzaamheden niet meer kon doen, zou je dan andere werkzaamheden kunnen doen?
Ik zou eerst moeten bijkomen van de klap. Ik had onlangs een gesprek met een man van 37. Hij had een prachtige carriere, een leuke vrouw en 2 jonge kinderen. Hij kreeg een cva en is nu halfzijdig verlamd. Hij is ongelooflijk verdrietig met al het verlies van fysieke mogelijkheden, de impact op zijn psyche en de pijn van verlies werk, goed contact vrouw en kinderen en vrienden. Bijzonder pijnlijk.
Vind je dat er weer een verplichte aov moet komen zoals vroeger de WAZ?
Geen idee. De arbeidsmarkt is veranderd door de hoeveelheid zzp-ers. Maar ergens hoort het bij het ondernemerschap.
Hoe veel geld zou je per maand over hebben voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Ik heb 200,- per maand over voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Ben je op de hoogte van de verschillende soorten verzekeringen arbeidsongeschiktheid?
Nee, ik ben niet op de hoogte. Hoewel, ik lees het nu op de website van Goed genoeg en misschien kan ik overstappen.
Brengt jouw beroep extra risico’s met zich mee en hoe ga je daar mee om?
Niet bijzonder. Er kan een tak op mijn hoofd vallen bij een storm, of ik kan uitglijden als het sneeuwt. Ik let er wel op. De boswachter van Amelisweerd zet al snel het landgoed af als het stormt. Dan is mijn kantoor gesloten…
Veel ondernemers hebben grote moeite met de hoge premie’s van de traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Bovendien hebben ze weinig vertrouwen in de hoogte van de uitkering op het moment dat ze ziek zijn. GoedGenoeg is een verzekering arbeidsongeschiktheid die is ontwikkeld voor en door zzp’ers.
- Je bent niet voor alles verzekerd. Iets wat helemaal bij de mentaliteit van zzp’ers past; ze werken immers vaak gewoon door als ze ziek zijn. Maar je bent wél verzekerd tegen 6 ernstige ziektes, zoals bijvoorbeeld kanker of hartinfarct.
- Je bepaalt zelf de hoogte van het uit te keren kapitaal en mag dit iedere maand aanpassen, zo vaak je maar wilt. Handig als het een tijdje wat minder gaat.
- Als een verzekerde ernstige ziekte wordt vastgesteld, krijg je het verzekerde bedrag (bijvoorbeeld een ton) in één keer uitbetaald. Je mag er mee doen wat jij wilt. Zo kun je de tijd nemen voor je herstel en daarna je werkzaamheden oppakken of iets heel anders gaan doen.
De verzekering Ernstig Ziek Worden kun je al afsluiten voor een paar tientjes per maand.